Quick Tip #50: Glass Storage Jars

Today we continue our “cool things to do with glass jars” Decor Quick Tip miniseries in which we focus on quick and easy ideas pertaining to the good ole fashioned Mason jar, a.k.a. Ball jar or Consol jar (as we call them in South Africa). If you have missed out on the first two tips in this series you can check them out: here & here.

#50  Looking for some counter-top storage ideas for your all your odds and ends? Just save some glass jars from the recycling bin to create your own pretty glass storage jars. All you will need is a few different sized glass jars (with lids), spray-paint, and then something to use as your jar’s knob or handle. It can be anything from pretty ceramic or crystal dresser knobs to quirky and cute plastic animals or miniature toys. These storage jars are perfect for a bathroom vanity or bedroom dresser, or use them to store stationery or sweets.

See a step-by-step DIY: here & here.


Vandag gaan ons voort met ons “cool dinge om met glasflesse te maak” Quick Tip miniseries. Die series fokus op vinnige en maklike idees met betrekking tot die outydse “Mason” flesse, ook bekend as Ball flesse of Consol flesse (soos ons dit hier in Suid-Afrika noem). Het jy ons eerste twee wenke van die series gemis? Gaan kyk na die wenke: hier & hier.

#50  Is jy op soek na ‘n paar slim bêre-idees vir al jou toonbank ditjies en datjies? Red ‘n paar glasflesse uit die herwin-drom om jou eie mooi glasfles bêrehouers te maak. Al wat jy nodig het is ‘n paar verskillende grootte glasflesse (met deksels), spuit-verf, en dan iets om te gebruik as jou houer se handvatsel. Dit kan mooi keramiek of kristal knoppe wees, of selfs oulike plastiek dieretjies of miniatuur speelgoed. Hierdie glashouers is ideaal vir jou badkamer kassie of slaapkamer spieëltafel. Of gebruik dit om skryfbehoeftes of lekkers te stoor.

Sien ‘n stap-vir-stap DIY: hier & hier.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.